Renovatie-Herontwikkeling-Verbouw-Nieuwbouw

HeerenveenMidden is een wijk waar veel oudbouw door nieuwbouw is vervangen, daardoor is er een stukje geschiedenis verdwenen, bewoners zijn daardoor verhuist en in veel gevallen niet terug gekeerd. In 1981 was renoveren binnen de wijk al aan de orde, een mooi voorbeeld was de renovatie van de West Indischebuurt, een renovatiesteen uit die tijd is nog terug te vinden in de muur van een nieuwbouwwoning. De geschiedenis van dit deel van de wijk is terug te vinden op mijn geschiedenispagina over de wijk HeerenveenMidden, u komt daar door te klikken in het bovenste menu op “Geschiedenis van HeerenveenMidden”.

Diverse Projecten

sample imageIn dit deel van de website wordt in korte lijnen omschreven welke projecten zijn gerenoveerd, verbouwd en herontwikkeld en welke projecten nog uitgevoerd gaan worden binnen de wijk HeerenveenMidden. Partijen zoals de gemeente Heerenveen, verhuurbedrijven, projectontwikkelaars en bewoners hebben kritisch gekeken naar de infrastructuur van straten en de bouwstijl van gebouwen. Deze zijn bijvoorbeeld terug te vinden in nieuwbouwprojecten als Tuindorp, Taconishof en de West Indische buurt. De projecten Zuiderstraat, De Broedstoof, 72 appartementen, de Technische School, Europalaankerk en zelfs de Ete Kuipers speeltuin hebben door middel van renovatie, verbouw en herontwikkelen hun identiteit behouden.

Waarom renoveren

sample imageRuim de helft van Nederland heeft een woning van voor 1976 en wil daar graag in blijven wonen. Die verouderde woning heeft met het oog op de toekomst meer aandacht en zorg nodig. Zo worden belangrijke thema’s als duurzaamheid en energie binnen renovatieprojecten een nieuwe invulling. Het resultaat wat bereikt wordt is kostenreductie, minimalisatie van faalkosten, een kortere voorbereidingstijd en een uitstekende kosten waarde verhouding, werken met diverse partijen zoals opdrachtgever, aannemer en bewoners en oplossingen vinden met respect voor de buurt, waarbij de wensen van huidige en toekomstige bewoners centraal staan.

Nieuwe Projecten

sample imageEr zijn ook nog een aantal nieuwe projecten in HeerenveenMidden die in ontwikkeling zijn en nog uitgevoerd moeten worden. 1.De herontwikkeling van de Kruiskerk voor Kindercentrum De Buitenkans, deze is nog in een ontwikkelstadium bij Proplan Ontwikkeling. 2.Project Falkena Park, daarvan is de bouw inmiddels(2016) gestart. 3.Deelgebied de Kempenaerssingel, dit omvat het gebied tussen de Kempenaerssingel en Sieger v/d Laanstraat en dat weer een onderdeel is van het totale wijkontwikkelingsplan, onder de naam Kop van Midden. 4.Het voor de toekomst omvangrijke project Heerenveen Centrum-Breed wat weer nauw aansluit op HeerenveenMidden door de straten Koornbeursweg en Atalantastraat.

Oproep voor documenten en beeldmateriaal

sample imageOm deze website zo compleet mogelijk te maken, ben ik voor onderstaande projecten op zoek naar documentatie en beeldmateriaal, aangeleverd materiaal wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden, contact hierover kan via het mailformulier. Op deze website worden geen advertenties en banners geplaatst.

Projecten:

Marijke Hiem

Coehoorn van Scheltingaflat

Rabobank, ABN/AMRObank, INGbank

Postkantoor (hoek Koornbeursweg-Oenemastraat)

Appartementencomplex De Koornbeurs

Kerkgebouw van het Apostolisch Genootschap (Piet van der Hemstraat 2)

 

Met dank aan:

Afbeeldingen, foto's, documenten en informatie op dit deel van de website zijn beschikbaar gesteld door:

Archief HeerenveenMidden

Gemeente Heerenveen

Projectenbureau Clafis

Accolade

WoonFriesland

Friso Bouwgroep

Bouwbedrijf de Bouwhorst

Bijonsinterieur

Irene & Jan van der Dam