Résidence Tellepark

Tussen de Coehoorn van Scheltingaweg en de Europalaan in Heerenveen, op de voormalige locatie van de Lagere Landbouwschool, het oostelijk deel van de J.P.Engelmanstraat en het sportterrein van de voormalige OBS De Letterbeam, is Résidence Tellepark gerealiseerd, dit project is onderdeel van een binnenstedelijke herstructureringsplan aan de zuidkant van het centrum van Heerenveen. Op 25 juli 2017 heeft de Raad van de Gemeente Heerenveen besloten het weggedeelte van de J.P.Engelmanstraat, gelegen tussen de Coehoorn van Scheltingaweg en de Europalaan te onttrekken aan de openbaarheid en beschikbaar gesteld voor dit project. Deze historische locatie behoort tot het bestemmingsplan 'Tellepark', zoals dat door de gemeenteraad op 14 maart 2012 is vastgesteld en wordt in dit plan ook wel het Tellegebied genoemd. Résidence Tellepark is ontwikkeld door Zwanenburg Projecten en bestaat uit drie woontorens, de drie gebouwen hebben elk een Friese naam die een verwijzing zijn naar de zwembad-historie: 'Baaimaster' (= badmeester) en 'It Djippe' (= het diepe) en 'Sinnegreide' (= zonneweide). De drie woontorens zijn gebouwd door Hesco Bouw uit Stadskanaal en zijn ontworpen door VDZ architecten uit Groningen.

Verkoop appartementen Résidence Tellepark

sample imageIn het restaurant Het Ambacht aan de Burg. Falkenaweg 56 te Heerenveen vond op zaterdag 29 oktober 2016 de eerste verkoop plaats van Résidence Tellepark, dit betrof de appartementengebouwen "Baaimaaster" en "It Djippe", ruim 200 mensen toonden interesse te hebben voor een appartement. Op deze zelfde locatie was op zaterdag 10 juni 2017 de verkoop van start gegaan van het derde appartementengebouw Sinnegreide.

Officiële startsein bouw Résidence Tellepark

sample image Op vrijdagmiddag 22 september om 15:30 uur is het officiële startsein gegeven door wethouder Siebren Siebenga voor de bouw van Résidence Tellepark, hierbij waren de toekomstige bewoners in grote getale aanwezig. Er wordt gestart met de eerste twee woontorens "Baaimaster" en "It Djippe". De voorbereidende grondwerkzaamheden, zoals het boren voor de funderingspalen, zijn gestart op 7 september 2017.

Baaimaster -`t Djippe - Sinnegreide

sample image De 2 woontorens: "Baaimaster en `t Djippe" bestaan ieder uit drie verschillende type appartementen en een penthouse, waarbij de indeling kan worden aangepast. Op de begane grond is een maisonnette die twee verdiepingen beslaat (type A). De basisplattegrond is voorzien van een ruime living, ruime hal met garderobe en toilet, drie slaapkamers, een bijkeuken, royale badkamer en een riante buitenruimte. Op de begane grond is er een extra ruimte met eigen sanitaire voorzieningen die bijvoorbeeld uitermate geschikt kan zijn als een atelier, een kantoorruimte, een luxe ‘spa’ of een extra gastenverblijf.

Ook de overige appartementen (type B en C) zijn zeer royaal. De basisplattegrond is voorzien van een ruime living, drie slaapkamers, twee badkamers, een ruime hal met garderobe en toilet, een keuken en een bijkeuken. De riante buitenruimte is vanuit de living bereikbaar via een schuifpui bereikbaar. Op de bovenste woonlaag bevind zich een prachtig penthouse met rondom een dakterras. De twee penthouses hebben een eigen entree via de lift. Een schitterende living met royale keuken, een hal met garderobe en toilet, een bijkeuken, drie ruime slaapkamers, twee badkamers en een royale berging. Aan de voorzijde van beide woontorens is een overdekte parkeerplaats gebouwd, deze is voorzien van een sedum dak.

De grondwerkzaamheden van het appartementengebouw "Sinnegreide" zijn gestart op donderdag 26 april 2018, het officiële startsein van de bouw is gegeven op 3 mei 2018. Het gebouw bestaat uit 7 appartementen, 1 maisonnette en 1 penthouse met aangrenzend een overdekte parkeerplaats voorzien van een sedum dak. De indeling van de appartementen en penthouses staat niet vast en is naar wens in te delen. Vanaf het riante dakterras heeft men een prachtig uitzicht over Heerenveen. Ook vanaf de appartementen is het uitzicht aan beide kanten fascinerend en rustgevend, aan de ene kant het Tellepark met glooiende heuvels en statige bomen, aan de andere kant de bijzondere tuinen van Le Roy.

16 woningen Tellepark fase 3 en 4

Er zijn plannen om nog 8 grondgebonden parkwoningen en 8 levensloopbestendige 2 onder 1 kap woningen te realiseren. Om dit mogelijk te maken zijn de 2 oudere schoolgebouwen, OBS De Letterbeam en de Petraschool/Duisterhoutschool, gesloopt en het gedeelte van de J.P.Engelmanstraat tussen de Meineszstraat en de Coehoorn van Scheltingaweg is aan de openbaarheid onttrokken. Deze vrijgekomen gronden zullen toegevoegd worden aan het Tellegebied om daarmee het bestemmingsplan Tellepark af te ronden.

Klik hier voor het fotoalbum van Résidence Tellepark.

Klik hier voor de bouw van Tellepark fase 3 en 4.

Klik hier voor de geschiedenis van de Lagere Landbouwschool.

 

Met dank aan:

Afbeeldingen, foto's, documenten en informatie op deze pagina zijn beschikbaar gesteld door:

Archief Heerenveen-Midden

Gemeente Heerenveen

Zwanenburg Projecten

Hesco Bouw