16 woningen Tellepark

Bouwplan scholenlocatie

sample imageDe locaties van de scholen OBS De Letterbeam en de Petraschool/Duisterhoutschool, gelegen aan weerszijden van de J.P. Engelmanstraat in Heerenveen-Midden worden herontwikkeld. Daarvoor zijn beide schoolgebouwen in 2018 gesloopt en is het gedeelte Engelmanstraat komen te vervalen. Begin januari 2019 is men begonnen met het doortrekken van de Meineszstraat aan de noordzijde naar de Van Oenemastraat, op 1 maart 2019 is dit gedeelte opengesteld voor verkeer. In het geschiedenis gedeelte van deze website zijn de foto's van de sloop terug te vinden in fotoalbums van beide scholen.

Op de vrijgekomen gronden wordt Tellepark fase 3 en 4 gerealiseerd met 16 woningen in een parkachtige omgeving. Er wordt gebouwd in twee fases, fase 3 betreft de bouw van 8 halfvrijstaand (twee-onder-een-kapwoningen) levensloopbestendige woningen aan de Meineszstraat en fase 4 betreft de bouw van 8 parkwoningen aan de Coehoorn van Scheltingaweg. In een later stadium wordt nog een zorgcluster met groepswoningen gerealiseerd, dit is een onderdeel van een ander bouwplan wat nog in ontwikkeling is.

Verkoop 8 levensloopbestendige woningen

sample imageOp zaterdag 9 maart 2019 is projectontwikkelaar Zwanenburg, op de locatie van restaurant Frisone Pazzo aan de Burg. Falkenaweg 56 te Heerenveen, gestart met de verkoop van 8 levensloopbestendige woningen - Tellepark fase 3, inschrijven op deze woningen kon tot en met 18 maart 2019, op dinsdagochtend 19 maart 2019 zijn de woningen door de projectontwikkelaar toegewezen.

Omschrijving 8 levensloopbestendige woningen

sample imageDe 8 levensloopbestendige woningen aan de Meineszstraat zijn identiek, er is variatie aangebracht in de kleur van de baksteen. Het gaat hierbij om verschillende rood- en geeltinten. De woningen hebben standaard een berging in de achtertuin, op de begane grond bevind zich een hal, brede ruime woonkamer met openkeuken/eetkamer, een slaapkamer met daarnaast een complete badkamer, een wasruimte voor droger en wasmachine. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers met de mogelijkheid voor een complete badkamer. De zolder is bereikbaar door middel van vlizotrap en dient als inpandige berging. De indeling van de woningen, zoals woonkamer en keuken, kunnen straat- of tuingericht ingedeeld worden. Er is een optie voor een dakkapel en openslaande deuren en er bestaat de mogelijkheid voor volledig gasloos.

Verantwoordelijke voor de bouw is Kramers Bouwbedrijf BV uit Sint Nicolaasga. Op 28-07-2019 is men gestart met het uitzetten van het bouwoppervlak en met de grondwerkzaamheden t.b.v. het boren voor de funderingspalen/schroefmortelpalen.

Verkoop 8 parkwoningen

sample imageOp zaterdag 6 april is project ontwikkelaar Zwanenburg, op de locatie van restaurant Frisone Pazzo aan de Burg. Falkenaweg 56 te Heerenveen, gestart met de verkoop van 8 parkwoningen - Tellepark fase 4, inschrijven op deze woningen kon tot en met maandag 15 april 2019, op dinsdagochtend 16 april 2019 zijn de woningen door de projectontwikkelaar toegewezen.

Omschrijving 8 parkwoningen

sample imageDe 8 grondgebonden parkwoningen aan de Coehoorn van Scheltingaweg zijn verdeeld over 2 vrijstaande en 6 halfvrijstaande woningen met aangebouwde garage. De woningen zijn uniek door de vele mogelijkheden: tuin- of straatgericht wonen, verschillende indelingsmogelijkheden (trap in de kamer of in de hal), vele opties mogelijk zoals het uitbouwen van de keuken of woonkamer tot bijna 13 meter, de mogelijkheid tot een 4e slaapkamer of kantoor op zolder met openslaande deuren naar het dakterras, zeer ruime living en woonkeuken, 3 slaapkamers en badkamer op de verdieping, inclusief luxe badkamer en toilet, vloerverwarming en pv panelen op het dak en er bestaat de mogelijkheid voor volledig gasloos. Het bouwen van deze woningen vind plaats op een nog te bepalen datum!

Klik hier voor de geschiedenis van de Petraschool/Duisterhoutschool.

Klik hier voor de geschiedenis van De Letterbeam.

 

Met dank aan:

Afbeeldingen, foto's, documenten en informatie op deze pagina zijn beschikbaar gesteld door:

Archief Heerenveen-Midden

Zwanenburg Projecten