Vrijdag 1 maart 1968 Ė Friese Koerier

HEERENVEEN - De Stichting Clubhuiswerk Heerenveen, tot nu toe klein en schamel behuisd in uitgewoonde gebouwen aan de Kerkstraat, neemt op 1 april een nieuw clubhuis in gebruik aan de Van Lidstraat. Met deze ingebruikneming gaat een wens van jaren her in vervulling. De nieuwe, moderne behuizing, een leuk architectonisch geheel, betekent ongetwijfeld dat er nieuwe stimulansen zullen komen voor het werk van de Stichting, dat op de breedst mogelijke basis rust.

Het houtrijke gebouw krijgt een grote zaal, een ruime hal en een vijftal kleinere vertrekken, die mogelijkheden bieden voor de beoefening van allerlei vormen van ontspanning. Het zal op 1 april door de aannemer worden opgeleverd. Binnen het stichtingsbestuur leven tal van frisse initiatieven, waarmee men deze nieuwe start van het werk om Heerenveens jeugd hoopt te begeleiden.

De Klub Vignet

Daarnaast zullen er serieuze pogingen in het werk worden gesteld om uit de sociaal-culturele functie die de stichting nastreeft ook de ouderen tot activiteit te bewegen.

Binnenkort zal in een oplaag van 4000 exemplaren huis-aan-huis een boekje worden verspreid waarmee de stichting zich bij de Heerenveense bevolking wil introduceren. Daarnaast komen er transfers voor auto's en fietsen niet het nieuwe vignet van het clubhuiswerk, worden er sleutelhangers verkocht en zint men op een originele opening.

Het clubhuis, gunstig gelegen aan de rand van enkele gemeentelijke sportvelden fleurig ingericht en gestuwd door een met nieuwe ideeŽn geÔnjecteerd stichtingsbestuur belooft straks een gezellig trefpunt te worden voor de Heerenveeense jeugd, waarvan de stichting er de laatste jaren geregeld zo'n 400 bereikte.

Sluiten